În loc de recenzie, s-a născut un alt început…

Dragii mei, ştiţi foarte bine din povestirile mele două lucruri:

1. Faptul că ador duşurile reci şi

2. Faptul că mereu îmi place să fac un pas înapoi pentru a vedea imaginea de ansamblu. Aşa fac şi în medicină şi în viaţă.

Pentru mine, seara asta fost plina de învăţăminte. După cum probabil aţi aflat am fost la cenaclul organizat de Zidul de Hârtie, împreună cu maestrul George Sauciuc. Lucrările au fost, ca de obicei, organizate. Nu vreau să vă vorbesc despre autori sau despre creaţii, probabil o părere mai pertinentă veţi găsi pe alte bloguri.

Eu sunt un tip care arde în focul propriei sale vieţi, propriilor lui anxietăţi şi emoţii, dar sunt un manager foarte bun şi am curajul de a privi spre viitor prin prisma a ceea ce reprezint eu acum, nu prin ceea ce am fost.

Fac o precizare: am participat până acum la aceste adunări ale autorilor pentru că am văzut în ele o rampă de lansare pentru mine şi o modalitate de a promova Gazeta SF. Seara asta a avut efectul unui duş rece. Mi-am dat seama că în acest grup primează poezia, noi( sf-.iştii), fiind o variaţie.

Cred că maestrul George Sauciuc are o bilă neagră pentru mine deoarece am îndrăznit să le propun tuturor o organizare mai precisă şi să vorbesc despre un lider care să se identifice cu acest proiect. Orgoliile sunt însă prea mari iar umbrele trecutului apasă peste toţi, motiv pentru care eu am decis să nu mai particip la cenaclul de Vineri, deşi îl voi promova pe blogul meu şi pe FB.

Pe această cale doresc să precizez faptul ca motivaţia mea principală o reprezintă promovarea Gazetei SF şi a literaturii de acest gen. Din punctul meu de vedre, asocierea cu poeţii nu poate realiza acest deziderat, deoarece sunt două lumi diferite.

Am în cap următorul fapt, ce, pentru mine constituie o prioritate: de a face Gazeta SF un brand puternic la nivel naţional şi internaţional, ori asta nu se poate obţine dacă nu ai vizibilitate. Atâta timp cât nu depăşeşti zidurile de hârtie ale unei crâşme, atât timp cât te cramponezi de seducţia unui anonimat, nu contezi. Eu sunt un tip ancorat în viitor, iar reuşita este a celor care se fac văzuţi, a celor care sunt comentaţi, a celor care sunt organizaţi.

Copiii din ziua de azi trebuie şocaţi pentru a te urmări şi noi tocmai lor ne adresăm. Voi încerca să ajung cu maestrul Horhe la un consens, la un start pe un alt drum în care doar literatura sf şi gazeta să conteze.

Cer iertare colectivului, autorilor, publicului, dar eu am altă viziune. Eu nu sunt doar o simplă stea care visează să devină supernovă, sunt un foton care îşi doreşte o călătorie extraordinară de câteva milioane de ani lumină în viitor.

Cu bine, dragi colegi. Ceea ce am făcut în viaţa asta, am făcut în felul meu. Şi mi-a ieşit bine până acum.

16 thoughts on “În loc de recenzie, s-a născut un alt început…

  1. George , de ce nu faci tu recenzia ? Sau dacă o face altcineva , te rog anunță-mă şi pe mine …Mă simt destul de ciudat , ca să nu zic altfel …Cenaclul în care am citit şI eu ceva nu e pomenit de cei pe a căror părere contam …:(…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s