Cultura menajerelor sau Servitorii cu impresii de lorzi…

Articolul va putea fi citit in EVZ.RO la sectiunea Vocile dreptei.

Reclame

3 thoughts on “Cultura menajerelor sau Servitorii cu impresii de lorzi…

 1. ei, da…așa se întîmplă atunci cînd oamenii rămîn fără valori. Cînd cred că banul făcut…oricum ar fi făcut el…ține loc de educație și bun simț. Iar exemplele la noi, la români sunt nenumărate.Dar cum nu poți schimba lumea de unul singur or să mai vină mulți cretini din ăștia să ne fluture niște euro pe sub nas ca să ne-nchidă gura, cică. know your place, zicea unul. și zicea bine.

 2. iti dai seama de unde au venit ei … din Grecia …. (saracii, au venit ‘napoi poate ca-i imputita rau treaba acolo… dar copilul ce stie el…?!)
  mi-ai amintit de-o faza: in primele zile de liceu intre la ore profu de istorie care era si directorul scolii (om batran in pragul pensiei, cu parul alb in cap, respectat de toata lumea si chiar placut in felul lui…) Si intreaba: „cine-i elevul de serviciu?” „eu, raspunde vesel si mandru un baiat matzatzel de la tara, fiu de cadre didactice”. Clasa avea mese lungi de laborator dispuse doar la geam si la perete iar pe mijloc un culoar lat.
  Se apropie calm si molcom directorul spre el si-l insfaca c’o viteza shaolinica de sfacarlie, smulgandu-l dintre colegi tuma’ pana’n mijlocul clasei. Iar de acolo, il poarta pe asta de cap, mai mult prin aer, in zig-zag pe la fiecare masa de la geam si de la perete, tocmai pana’n fundu clasei: „Asta ce-i?!! Dar sub masa asta ce-i ?!! Dar acolo ce-i?!!”
  In secundele urmatoare, pietrele de rau erau ca aluatul pe langa noi restu’, se auzea praful din aer, iar eu desigur imi doream sa fiu ‘napoi in burta mamei…
  In completarea fazei de mai sus, cu cativa ani in urma, in Bucuresti, in tramvai, doua liceence povesteau: „tu, azi in mijlocul orei de romana intra Gigi de la XII F in clasa si-i zice profei:” tu, da si mie niste bani sa merg la film.” „Iesi afara nesimtitule!!” „Hai tu, lasa vrajeala, da niste bani…”

 3. Copilul respectiv o fi atat de reprezentativ pentru copiii romanilor plecati la lucru? Chiar sunt toti copiii ingrijitoarelor si zidarilor lipsiti de orice fel de valori?
  Si ce are daca spala curul la babe si mosi? De cand e munca cintita o rusine?
  Copilul tau nu a facut niciodata ceva care sa nu reflecte 100% buna educatie ce i-ai dat-o de acasa?
  Si, pana la urma, daca distinsul domn profesor, nezidar si neingrijitor ci intelectual cu diploma, nu ar ACCEPTA banii, nici ingrijitoarea nici zidarul nu i-ar da nimic si s-ar purta si plodul ca lumea, ce zici?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s