Amintiri literare, impresii şi invitaţii sau CIL în acţiunea de Vineri seară…

Dragii mei, cu scuzele de rigoare, încerc să fac o cronică întârziată a evenimentului de Vineri, 17 August 2012, în speţă cenaclul literar Mansarda cu Poveşti, organizat de Clubul de Iniţiativă Literară.

Vă anunţ de pe acum că aceste evenimente vor fi punctate doar, fără a mai intra în detalii, lucrările citite putând fi urmărite pe blogul CIL. Vreau să menţin lucrurile în direcţia asta deoarece eu nu sunt critic literar, nu sunt o voce cunoscută sau puternică în literatură aşa că nu îmi pot permite să emit judecăţi asupra creaţiilor celor care ne fac onoarea de a fi alături de noi.

Bun. Înainte de a depăna amintiri cu voi, vreau să vă spun despre şi să vă invit la două evenimente importante din acest week-end.

Prima manifestare va fi sub egida Dialogurilor organizate de CIL, va avea loc La Fierărie, Vineri, 24 august 2012, orele 17.30 şi se va numi Valori româneşti în cultura universală – Sergiu Celibidache.

A doua manifestare, Wolf’s Pack la Suceava – ediţia a II-a, va avea loc Sâmbătă, 25 August 2012, orele 13, la Biblioteca Judeţeană Suceava.

Acestea fiind zise, haideţi să vă iau cu mine înapoi în timp. Vineri a fost o zi care a început într-un mod deosebit deoarece am avut invitat la Dispensarul SF un coleg din Argentina. Am fost foarte uimit văzând cât de tare l-au impresionat oamenii, peisajele, modul în care a fost primit. Mi-am dat seama că, pentru noi, cei care muncim zi de zi aici, fascinaţia satului românesc nu mai reprezintă mare lucru dar pentru străini România pare o ţară interesantă.

Nu ştiu cât de interesantă i s-a mai părut ţara asta atunci când am plecat spre oraş şi a trebuit să îl ţin în trafic vreo două ore.

Bun. Deviez din nou dar sunt sigur că sunteţi obişnuiţi cu mine.

Cenaclul de Vineri a fost o reuşită din toate punctele de vedere şi ţin să mulţumesc în mod special publicului care a venit în număr foarte mare. Ca date statistice pot să vă spun că în doar două luni de la înfiinţarea CIL numărul celor care participă la evenimentele noastre s-a dublat.

Au citit din creaţiile lor: Livia Feidaros, Ilinca Ioana Rusu, George Sauciuc, Constantin Horbovanu, Mona Luisa Grigore, Aminah Brânduşa Tănasă, Radu Cataranciuc, Demuth Robert şi eu, Vindecătorul.

O menţiune specială doresc să fac pentru prestaţia actriţei Ioana Sainiuc. Aceasta a citit lucrarea maestrului Ovidiu Bufnilă, Armele zeilor. Vocea ei a transpus toată asistenţa în lumea creată de cel care este stăpânul absolut al prozelor foarte scurte.

Am fost succint în prezentare deoarece doresc să vă las vouă plăcerea de a descoperi lucrările prezentate de aceşti autori care, spre marea noastră încântare, scriu din ce în ce mai bine.

Să auzim de bine, dragii mei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s