Plimbări inutile în Mansardă sau Marea Amăgire…

Scriu acum aceste rânduri cu un sentiment de neîmplinire, de frustrare, de mare dezamăgire. Am dat drumul la concertul meu preferat, End of an era, cu Nightwish oferind un spectacol extraordinar, cu Tarja în toată splendoarea ei, cu o atmosferă delirantă făcută de un public entuziast, deşi scandinav. Ăsta e concertul care îmi asigura fundalul muzical când lucram la Adnana.

După cum probabil ştiţi, astăzi am avut festivitatea de premiere a celor care au participat la concursul Cilout&Write, organizat de Clubul de Initiativa Literara. Ziua asta a început în forţă, cu o vizită la CAS Suceava unde am zăbovit până la ora 9 jumătate din cauza că am avut de dus câteva situaţii de cabinet. Am tras tare apoi şi am ajuns în timp util la Dispensarul SF unde am consultat, tratat şi consiliat pacienţii care mă aşteptau. Pe la amiază, când mi-am terminat treaba, am tras o fugă la Rădăuţi de unde mi-am scos maşina din service. Da, dragii mei, sunt din nou în Volvo şi starea mea de spirit s-a îmbunătăţit considerabil la volanul maşinii de care sunt îndrăgostit şi cu care am mers în multe locuri. Bun. După toate aceste deplasări, rumegând nervi datorită traficului, am ajuns în sfârşit în oraş. Aici am avut de rezolvat următoarele: listat diplomele pentru concurs, întâlnit cu domnul Lucian de la Poienari.ro, omul care ne-a dăruit pixul personalizat pentru premiul special, schimbat, dat telefoane, mers la Music Pub, aranjat sala, luptat cu emoţii şi făcut plimbări inutile în mansardă.

Eu nu mă victimizez, nu mă plâng dar vă rog judecaţi programul de azi şi trageţi ce concluzii vreţi. Eu vă prezint părerea mea: am făcut sacrificii, am consumat energie, am cheltuit bani, mi-am rupt din timpul liber pentru a organiza o manifestare dedicată unor oameni speciali. Şi zile de genul asta au fost multe, prea multe.

Vă spun toate astea pentru a vă face să înţelegeţi faptul că dezamăgirea mea este maximă iar cauza acesteia este tocmai lipsa premianţilor de la festivitate. De când tot organizez şi particip la cenaclul Mansarda cu poveşti am observat o lipsă de reacţie şi de interes din partea societăţii şi a „intelectualilor” din această urbe, inclusiv a unor instituţii ce promovează, lucrează cu şi vând cărţi dar în seara asta am simţit acut faptul că muncesc în gol.

Vreau să felicit pe această cale cei doi autori care ne-au făcut onoarea de a fi cu noi: Aminah Brînduşa Tanasă şi Madelena Prundeanu. Vă mulţumesc pentru că aţi dat dovadă de respect pentru noi şi pentru tot ceea ce am încercat să facem.

Din punctul meu de vedere întâlnirea de astăzi a fost un fiasco, a fost încă o modalitate de a gusta din cupa dezamăgirii pe care o provoacă lipsa de interes. Adică, dacă nici când ai de luat ceva nu eşti prezent, cum te comporţi atunci când ai de dat sau ai de asumat o responsabilitate?

Sincer, îmi pare rău că am îndrăznit să visez la o mişcare de coagulare a autorilor de proză scurtă din această urbe.

Eu mi-am reconsiderat priorităţile şi ţin să vă spun că începând de astăzi nu mă mai interesează fenomenul ăsta. Nu pot şi nici nu mai vreau sa promovez oameni care, poate, nu merită asta sau nu sunt interesaţi, motiv pentru care mă voi concentra exclusiv pe munca mea de creaţie. Şi dacă va trebui să mai promovez pe cineva vreodată, acela voi fi eu.

Vă dau alăturat clasamentul oficial.

Felicitări încă o dată premianţilor şi un sfat: dacă aveţi de gând să ajungeţi vreodată scriitori începeţi de pe acum să profitaţi de şi să trataţi cu seriozitate si respect orice ocazie de a vă face cunoscute lucrările, mai ales că publicul consumator de literatură aproape că e pe cale de dispariţie.

3 thoughts on “Plimbări inutile în Mansardă sau Marea Amăgire…

  1. 🙂 pe bune, frate, daca faceam un gratar, dadeam cateva sticle de rachiu si eventual bagam ceva manele era plin la mine si de public si de intelectuali si ajungeam si la stiri :))) dar asa daca eu am oferit doar literatura nu a fost curios nimeni.

    e un dezinteres general, o lentoare si o melteneala generala. asta e tara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s