Puloverul de legionar sau Apocalips cu CIL…

Odată cu toată isteria asta despre sfârşitul lumii distribuită pe tot felul de site-uri pe care până mai ieri le credeam serioase, scriitorul din mine a început să facă tot felul de scenarii. Chiar aştept cu nerăbdare ziua de 21 Decembrie, zi în care organizăm o nouă şedinţă a cenaclului literar Mansarda cu Poveşti, pentru a vedea dacă apocalips-ul vine pe stil nou sau pe stil vechi, vorba unui bun prieten de la care îmi cer iertare pe această cale pentru faptul că l-am cam neglijat în ultima vreme datorită unor motive obiective.

Mai în glumă, mai în serios, vă spun că am cunoştinţe care şi-au făcut provizii de alimente, lumânări, baterii, benzină, pături şi alte chestii absolut necesare într-o situaţie de calamitate. Părerea mea este că această isterie total nefondată se va sfârşi ca şi celelalte.

Nu despre asta voiam să vă vorbesc dar e bine să limpezim subiectul. Deci, vă aşteptăm la cenaclu, Vineri 21.12.2012, în mansarda Music Pub, orele 17.30, şi chiar îndrăznesc să avansez o temă: Apocalips. Nu de alta, doar pentru a fi la modă.

Cum sfârşitul ăsta de an nu putea fi unul liniştit, cel puţin pentru mine, vă mai spun că am deja în lucru două povestiri, plus cartea Dispensarul SF. Peste toate acestea se mai adaugă şi ieşirea la rampă a domnului Cornel Secu, faraonul timişorean, căruia îi mulţumesc pentru publicitatea pe care mi-o face şi ii promit că Jack-ul va curge valuri la Romcon, fără resentimente.

Nu pot încheia postarea asta fără a vă descrie o situaţie din practica mea la Dispensarul SF.

Era o dimineaţă calmă, fără gălăgie, fără aglomeraţie, fără multe probleme pe capul meu. Stăteam relaxat la gura sobei şi puneam pe foc deoarece în ultima vreme am înclinaţii piromane. Tarja făcea vocalize pe laptopul meu, pachetul de Davidoff aştepta cuminte lângă ceaiul de mentă de pe birou, fulgii cădeau uşor, întocmai ca anii tinereţii mele sacrificate pe altarul lui Esculap. Bate cineva la uşă.

– Intraţi vă rog, fac eu dându-mi picioarele jos de pe sobă.

– Am venit să vă iau măsuri, domn doctor, îmi spune o bătrânică ce a ţinut neapărat să-mi tricoteze un pulover de lână, nu de alta, dar să nu răciţi că tare avem nevoie de matale, aşa cum s-a exprimat.

Ador lâna pe piele iar culoarea aia verde închis, de legionar, m-a făcut să zâmbesc. Stau nemişcat atât timp cât această bătrână desprinsă parcă din tablourile lui Ştefan Luchian îmi ia măsurile cu sfială. În sfârşit pleacă şi eu mai pun câteva lemne pe foc.

Uşa se deschide brusc şi intră un tip înalt, bine făcut, plin de zăpadă şi galben la faţă.

– Ce bine îmi pare că v-am găsit singur. Am o mare problemă domn doctor.

– Ce-i măi Ionică? Ce ai păţit?

– Am fost la cumătra mea, domn doctor, şi cum era frig afară m-a servit cu două căni mari de ceai.

– Bun. Şi? De ce eşti aşa speriat?

– Păi, era ceai pentru stimularea lactaţiei, ştiţi că ea are copil mic. Mă tem să nu păţesc ceva, domn doctor.

Eu am rămas siderat.

– Nu se întâmplă nimic, stai fără grijă.

– Domn doctor, mă tem tare. Nu pot pleca aşa acasă. Dacă…

Şi aici tipul începe să tremure, ochii i se umezesc şi respiraţia i se accelerează. M-am prins, trebuie să fac ceva pentru a-l linişti.

Scot din dulapul de urgenţe o pastilă de paracetamol şi-i spun.

– Uite aici un antidot. Îţi dau un pahar cu apă dar trebuie să mesteci întâi pastila chiar daca are un gust greţos. În două minute vei simţi o căldură în corp. Eşti de acord?

– Fac orice, domn doctor.

– Stai fără grijă, sunt lângă tine.

Ia tipul pastila, o mestecă, bea paharul cu apă şi se aşează pe canapea. Eu mă uit la ceas şi după două minute îl întreb:

– Simţi ceva?

– Da domn doctor. Mă încălzeşte tare. E normal?

– E normal. Mâine trebuie să vii la ora 9 pentru a doua doză şi eşti vindecat complet.

Se ridică, îmi strânge mâna şi se uită la mine ca la Dumnezeu. Eu ridic din umeri, aprind o ţigară şi meditez la puterea credinţei care te poate face să-ţi iei patul şi să umbli.

5 thoughts on “Puloverul de legionar sau Apocalips cu CIL…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s