Fuck you România!!!!

Poate aţi observat că în ultima vreme amestec în scrierile mele sentimentele de frustrare, nemulţumire şi repulsie faţă de modul în care se trăieşte în România. Le-am ţinut sub control până acum pentru că am avut speranţa că vor veni vremuri mai bune, însă, din ceea ce observ zi de zi, aceste vremuri sunt încă departe de noi.

Citesc alte bloguri, chiar şi cele ce aparţin unor români ce muncesc sau locuiesc în străinătate, şi văd că tendinţă e de a trage la răspundere clasa conducătoare, lucru total fals în accepţiunea mea. Păi, nu vă supăraţi dragii mei pentru ceea ce veţi citi în continuare. Ceauşescu a adus ţăranii la oraş, i-a scos din bordeie, i-a luat de la coada vacii şi i-a pus în posturi de conducere. Ceauşescu a mazilit intelectualitatea, aruncând aproape două generaţii în ignoranţă. Nu vă miraţi atunci că acest popor nu prea are cum să judece clar, nu are cum să evolueze spre civilizaţie. Simulacrul de şcoală care se face în ziua de azi, lipsa de interes a generaţiei tinere pentru cărţi, pentru cultură, pentru orice nu e pe facebook, reuşita unor piţipoance care devin modele de urmat doar pentru că au supt cine ştie ce mădular de boşorog plin de bani, beizadelele celor care fură statul roman, alcoolul, drogurile, prostituţia, într-un cuvânt libertatea asta de căcat pentru care ţipă acum tot felul de fosile unde vreţi să ducă? Vă spun eu: la propăşirea prostiei şi a subculturii.

Am fost în seara asta la un concert de muzică simfonică, împreună cu băiatul meu, la Casa de Cultură din Suceava, unde a venit Orchestra Filarmonică din Sankt-Petersburg. Casa de cultură? Pe dracu!! E o păducherie în care e frig ca în abator, scaunele sunt mizerabile, acustica lasă de dorit, geamurile au o culoare interesantă de la jegul în care se lăfăie, sunt sigur că şi ceva paraziţi mişună în voie pe acolo.

Asta nu se vede, pentru asta nu se indignează nimeni dar sar în sus când nu ştiu ce tută face greva foamei şi ajunge în parlament doar din cauza asta, să facă ea legi pentru ţară. Sau nu ştiu ce bou se aruncă în capul lui Boc în acelaşi parlament şi e chemat la televizor de parcă cine ştie ce mare şmecherie a făcut cu comportamentul ăsta de sinucigaş.

Pentru noi, cei care scriem, studiem, facem muzica, învăţăm, predăm, pictăm, ne ocupăm cu arta şi cultura nu se ia nimeni de piept cu autorităţile. Cum plm să evoluezi fără cultură? Cum plm să nu fii înconjurat de prostani când mulţi nu ştiu cum îi cheamă cu buletinul în mână dar ajung în funcţii în care decid viitorul nostru? Cum plm să laşi în paragină un sediu al culturii dar tu să te indignezi când cineva dă un şpiţ în bot unei javre ce muşcă un copil? Cum plm să nu ragi la autorităţi când vizitezi o casă de copii şi vezi ce e acolo dar să urli că nu ţi-au curăţat zăpada din faţa blocului? Cum plm să fii atât de invidios pe unul care clar e mai dotat şi mai deştept ca tine? Cum plm să ai viitor în tara asta dacă tu ai doar inteligenţă şi nu indolenţă, tupeu, vrăjeală, ţigănie? Ce plm să le spun copiilor cărora le predau medicină? Să le spun doar atât: Fuck you, Romania!!!

Iar prin România pe care îmi vine să o fuck nu înţeleg ţara ci noianul de mârlani şi ţărani care trăiesc pe meleagurile astea şi sufocă viitorul copiilor într-adevăr capabili să conducă aşa o turmă la un moment dat.

Reclame

2 thoughts on “Fuck you România!!!!

  1. my friend, doar te salut din Jalisco (pe langa Guadalajara)… aici geografie e ciudata.. doar rauri de Corona, Pina Colada, Margherita, Mai Tai si nisip cu mult soare.. Probabil daca ramaneam acolo, pe vremea asta ma imploram de tine sa-ti faci RCA’u la mine (ca sa am si io bani de pomu’ de Craciun)
    Sanatate si La multi ani ! (pune mana si fa-ti valiza si lasa vrajala..) Va pup !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s