Adnana, geneza unui exod…

Totul a început ca o joacă, o glumă, o modalitate de a evada din realitatea asta plină de chestii imprezibile, de multe ori, bineînţeles, neplăcute, şi a continuat până la dependenţă. Adnana este numele unei planete, aflată în zona goldilocks, ce orbitează în jurul unei stele gigantice. Suprafaţa ei este acoperită, în proporţie mare de apă, atmosfera este stabilă, respirabilă pentru fiinţe umane. Normal, a devenit o soluţie salvatoare pentru o rasă ce se afla în agonie, o rasă ce a consumat resursele naturale ale planetei ei. Acum, această rasă încearcă să se ia de piept cu Universul, în încercarea ei disperată de a supravieţui. Situaţia este delicată, Dumnezeu pare că nu e acasă, populaţia e împărţită în cei care locuiesc în oraşe, bucurându-se de un surogat de speranţă şi cei din periferii, care trăiesc pe munţi de gunoaie şi se luptă cu foamea, bolile, canibalismul.

Peste toate astea apare figura pilotului, tipul arogant, cinic, uneori superficial, care are misiunea de a conduce o navă dotată cu o propulsie specială până pe Adnana. Acolo urmează să se dezvolte o primă colonie care va explora resursele naturale şi va pregăti terenul pentru migraţia ulterioară a unei părţi importante din omenire.

Alaturi de el, Karl, un personaj carismatic, plin de viaţă, plin de vicii, bun prieten cu eroul. Situaţiile în care sunt puşi cei doi provoacă zâmbete de multe ori. Se completează unul pe altul şi găsesc soluţii la tot felul de probleme, de cele mai multe ori aceste soluţii fiind neortodoxe.

Drumul decurge oarecum fără dificultăţi, adevăratele aventuri începând de la asolizarea pe Adnana.

Cum nu vreau să vă stric plăcerea lecturii, vă mai anunţ doar că acţiunea are multe piste false, multă umanitate într-un colţ de Univers unde legile biologiei şi fizicii cunoscute de noi nu valorează nimic, mult umor, multe întrebări la care autorul nu răspunde, lăsându-vă pe voi, cititorii, să vă folosiţi imaginaţia sau iluziile.

Limbajul este lejer, fără termeni complicaţi, fără frivolităţi, asa că, dacă vreun copil găseşte volumul în biblioteca voastră, nu vă faceţi probleme. Nu e genul de carte care să toarne venin în creier, dimpotrivă, e genul care dăruieşte o aventură extraordinară. Ştiţi care e cadoul cel mai frumos pe care-l puteţi face unui copil? O poveste care să-l ţină cu sufletul la gură.

Lucrez acum la corectarea textului, la şlefuirea sa, la finisarea unor imagini şi exprimări, aşa că, dacă totul decurge normal, în luna septembrie, Adnana va prinde glas între coperţi.

Câteva mostre necorectate găsiţi pe blog şi în Gazeta SF, dar, ţineţi cont, că au suferit modificări majore. Sunt bune însă pentru a vă face o idee.

Sper, în cel mai scurt timp, să vă prezint o imagine sugestivă a Adnanei. Nu vă spun mai multe, dar vă stau la dispoziţie dacă aveţi întrebări. Aici, pe mail şi pe contul meu de facebook.

Să auzim numai de bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s