Ciuma – prima infestare…

Daaa!! După o perioadă lungă de căutări, de privaţiuni, de izolare, de lecturi medicale cu iz macabru, sunt gata de o nouă aventură al nabii de seducătoare. Literar mă refer.

Am ascultat anumite sfaturi pe care le-am primit mai demult, referitor la faptul că pot face din medicina o sursă de inspiraţie serioasă şi pot să vă anunţ că lucrez acum la o povestire care se numeşte Ciuma. Acţiunea e pe două planuri: unul plasat în timpurile noastre, altul plasat în vremuri pline de superstiţii, sclavie, vrăjitorie, vremuri în care o viaţă de om nu valora nimic.

Ciuma sau pesta a ucis, după unele studii, aproape o treime din populaţia planetei. Mulţi au considerat-o pedeapsă divină, mai ales că în unele oraşe mureau o zecime, în altele jumătate din locuitori. Din datele pe care le am, se pare că a reapărut prin anii 90 în India, dar au fost focare limitate. Mi se pare o boală dată naibii. Gripa spaniolă, deşi a făcut milioane de victime, sună ca un guturai pe lângă ciuma bubonică, pulmonară sau septicemică. Nu? Mai ales în condiţiile în care nu exista tratament, iar bolnavii erau lăsaţi de multe ori să moară în case arzând, cu ferestrele bătute în cuie.

Meditaţi un pic la câte mizerii poate face rasei umane o bacterie, un virus, un parazit. Chestiile astea, care nu se văd cu ochiul liber, sunt mai periculoase decât toate arsenalele nucleare.

În fine, nu vreau să vă deprim acum. Bun. În povestirea asta veţi mai găsi o poveste foarte frumoasă de iubire. Protagoniştii sunt sângele şi fierul. Săbiile şi viscerele umane s-au plăcut de când s-au văzut.

Pe de altă parte, corectura la Adnana e în grafic. Am rescris anumite capitole, am reconturat anumite personaje, aşa că, spre toamnă, vă voi invita la o călătorie specială, într-un colţ de Univers ce nu cunoaşte biologia umană. Norocul lui, nu?

Continuarea Dispensarului SF va purta numele România ca un drog. Am renunţat la titlul iniţial, Învăţămintele Vindecătorului. Dacă ştie cineva o lucrare cu acelaşi titlu îl rog să-mi semnaleze, să nu intru în litigii.

Mulţumesc. Să auzim numai de bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s