Nu mai fătaţi în nămeţi!!

Sunt obişnuit cu înjurăturile. De când am început să scriu pe blogul ăsta articole cu o puternică încărcătură emoţională, articole în care am pus şi pun sub un mare semn de îndoială statul social şi drepturile pe care acesta le acordă cu generozitate tuturor, mi-am atras foarte multe cuvinte obscene. Mi se rupe. Nu sunt obligat să-mi placă să muncesc pentru toţi asistaţii. Nu sunt obligat să-mi facă plăcere mofturile unora sau sclifosesile altora. Prin prisma acestor lucruri, doresc să le transmit tuturor celor care mă înjură că puţin îmi pasă de ei, de părerile lor, de rahatul lor de viaţă, de drepturile lor, de pretenţiile lor de a avea un dialog cu mine. Deci, cei care mă înjuraţi doar pentru faptul că sunt medic, cei care îmi năpădiţi spaţiul virtual cu zoaiele alea în care vă trăiţi viaţa, cei care sunteţi indignaţi de limbajul meu, da!, voi toţi si mulţi alţii ca voi, puteţi să vă duceţi naibii. Nu îmi mai cerşiţi atenţia. Sunt prea ocupat. Cu chestii serioase. Chestii pe care voi nu le puteţi înţelege pentru că nu v-a dotat natura nici cu a zecea parte din inteligenţa mea. Sunt şi voi fi arogant pentru că am calităţi la care alţii doar visează sau pe care le-au auzit doar în legende.

Bun. Acum, că am terminat cu onaniştii, cu milfurile indignate, cu aşa zişii intelectuali şi cu toţi calicii plini de drepturi, vreau să vă povestesc nişte aspecte. Nu urlă răutatea în mine. Doar nu pot accepta anumite situaţii. După cum ştiţi, a nins peste patria asta minunată, câteva zile. A paralizat orice activitate. A ieşit din nou la iveală incompetenţa autorităţilor. Precizare. Autorităţile sunt reprezentate de ăia pe care i-aţi votat. Ăia care au peste 70% în parlament. Şi dorm. Şi fac, la fel ca şi cei care au fost înaintea lor, burta mare. Tot pe spinarea voastră cocoşată. Spinare de slugi. Ăia care au promis că vă vor scăpa de vechiul regim. Regimul ăla odios, care v-a tăiat pensiile şi salariile, care ştia că veţi sta în case, că veţi accepta orice batjocoră, fără să faceţi scandal. Cel mult, un dans al pinguinilor pe la un simulacru de protest. Ăia care v-au promis că veţi trăi bine, deşi sunt adversarii celui care a brănduit expresia asta. Da. Ăştia reprezintă autoritatea în patria asta, mai mult ciumă decât mumă.

Dar oare numai autorităţile sunt incompetente? Prostia nemăsurată a unor locuitori nu are şi ea o pondere în producerea unor dezastre? Hai să vedem şi să judecăm împreună. Să vă dau câteva exemple.

Primul exemplu: gravida aia, care a rămas înzăpezită în nu ştiu ce rahat de comună şi i-a venit sorocul să fete. Ce să vezi? Copilul era în prezentaţie transversă. Nu putea naşte natural. Şi a trebuit să stea moaşa comunală la curul ei, punând în pericol actul medical. Şi a trebuit să vină armata, mii de oameni, ca să dea la lopată. Ca să facă drum ambulanţei. De ce? Din cauza unei tute care nici măcar nu ştia când trebuie să nască. Aşa fac. Le întrebi când au avut ultimul ciclu şi se uită la tine ca vitele. Habar nu au. Nu au grijă de ele, nu fac controale, nu se protejează, nu se ocupă de evoluţia sarcinii, dar apoi rag să vină armata să le scoată pe ele din nămeţi. Că au de fătat. Nu era normal să meargă la spital mai repede? Mai ales că se ştia faptul că urmează vreme extremă. Nu. Stăm în casă, nu avem nici măcar bunul simţ să facem controale medicale, dar punem pe drumuri sute de oameni. Să ne salveze. De boi sau vaci ce suntem. Că noi avem drepturi. Printre care şi dreptul la montă. Indiferent de consecinţe. Nu contează că simulacrul ăla de orgasm mizerabil şi septic aduce pe lume un suflet condamnat la sărăcie şi suferinţă. La limitare şi abrutizare. Şi la analfabetism. Că, deh, nu avem bani să trimitem copiii la şcoală. Că nu ne ajunge alocaţia. Că doar din asta trăiţi, marea majoritate. Din alocaţii şi ajutoare sociale. Din mila unui stat social. Cel mai înapoiat din Europa.

Al doilea exemplu: şoferii ăia oligofreni, care au rămas blocaţi în nămeţi, pe drumuri. Dacă ştii că urmează vreme rea, că e pericol, de ce dracu te porneşti? De ce naiba nu stai acasă? Ce kkt de treabă aşa urgentă poţi să ai? Anul trecut au rămas înzăpeziţi în maşini şi copii. Din cauza unor prostani de părinţi. Ce să mai spui de ăia care erau să se bată cu poliţia, că voiau să urce pe nu ştiu ce drum, închis, normal, că aveau ei de ajuns la nu ştiu ce chef? Ţară de analfabeţi. Şi apoi, rag. Să fie salvaţi. Rag. Că de ce statul nu face nimic pentru ei? Uite de aia. Un asistat mai puţin. Cui îi pasă? Nu mie, în orice caz.

Al treilea exemplu: cretinii ăştia, care îşi construiesc locuinţe lângă ape, care, normal, se umflă, atunci când plouă mai multe zile. Şi se produc inundaţii. Şi le iau apele casele. Şi rămân sub cerul liber. În curul gol. Dacă scapă cu viaţă. Şi apoi rag să fie ajutaţi. Să le dea guvernul alte case, să le dea bani, eventual pensii. Să le trimită toată ţara ajutoare, că ei sunt sinistraţi. Şi când autorităţile astea, aşa cum sunt ele, iau decizia de evacuare a unor localităţi, se mai găsesc oligofreni care nu vor să plece. Şi rag şi ăştia apoi, din mijlocul puhoaielor. Şi îţi dau autorităţile casă. Şi te muţi în ea. Şi nici măcar la un an după ce ai primit-o, nu ai văruit. Dar ce voiai? Să vină pompierii sau armata să ţi-o văruiască? Că eşti tu necăjit, nu?

Al patrulea exemplu: moşii şi babele, care umblă ca mig-urile prin oraş. Pe orice vreme. Le spun medicii că e prea cald afară şi că pot avea probleme dacă ies. Staţi dracului în casă la orele prânzului. N-ai să vezi. Le spun că e prea frig, că pot apare decompensări la cardiaci şi nu numai. Le pasă? Neam. Şi leşină pe stradă vara sau îşi rup oasele iarna pe gheaţă. Şi apoi rage toată lumea că ambulanţa nu a venit la timp, că au murit cu zile, că medicii sunt vinovaţi. De ce? Din cauza unor fosile pe care nici moartea nu le găseşte pe acasă. Că ele sunt prin oraş.

Şi exemplele pot continua.

Ce ştim să facem cel mai bine? Să urlăm că avem drepturi. De obligaţii uităm. Nu ştiu cum naiba, dar avem pretenţia ca doar alţii să respecte reguli şi să fie disciplinaţi. Noi nu. Faceţi un experiment. Mergeţi la o trecere de pietoni şi urmăriţi cum se trece strada. Nu se uită nimeni. Nu se asigură. Pun piciorul pe trecere şi se aruncă. Că doar e dreptul lor. Şi uite aşa mai crapă câte un copil, câte o mamă, câte un tată, câte un bunic, câte o bunică. Sau mai intră la pârnaie câte un şofer care, chiar dacă are 30 la oră, nu poate frâna suficient de repede când tu te arunci în faţa lui. De parcă un kkt de zebră te poate proteja de o maşină. Şi mori sau rămâi schilod, de bou ce eşti. Şi vrei să-i pese cuiva?

Să vă spun ceva, dragi români cu drept de vot: aveţi statul pe care-l meritaţi. Aşa că nu mai urlaţi ca apucaţii când vi se întâmplă ceva. Că nu interesează pe nimeni.

Reclame

12 thoughts on “Nu mai fătaţi în nămeţi!!

  1. Multumesc. Eu nu le-as fi putut rosti in felul acesta. „Cand un om stie doar de boata nu faci treaba cu vorba buna” – asa imi spunea bunicul meu si avea dreptate! E singurul mod in care poti avea o reactie. Avem nevoie de multe boate (nuiele) ca sa fie adusi la realitate.

  2. no, stai nu te criza, ai omis ceva, travaliul femeii a inceput mai repede cu vreo 3 saptamani fata de data ‘prezisa’ de medicul ei. Trebuia sa cumulezi toate informatiile inainte sa trantesti articolul, Hai, pa!

    • Aha. A inceput mai repede pentru ca amuncit ca proasta, cand trebuia sa stea in repaos. Stiu cazul, nu te criza tu. Plus ca e un adevarat fenomen ceea ce descriu eu in articol. Fata ca proastele, nu au grija de ele. Exact ca vacile.

    • Eu am auzit de multe. Pacat ca altele nu au auzit de controale prenatale, de igiena sarcinii, de igiena genitala si in general de orice fel de igiena. Nu au grija de ele, de sarcina, de produsul ‘iubirii’ lor de kkt, dar rag ca au drepturi. Exact cum spuneam: dreptul la monta. Si pe urma traiesc din alocatia copilului, ca, nah, ele nu pot munci, ca sunt bolnave. Natie de asistati. Cititi-ma, doamna, in continuare. Aveti de invatat de la unul ca mine. Sau, deh, va recunosteti in unele postari, nu?

  3. felicitari! numai un asemenea limbaj ( care oricum nu atinge trivialitatea meritata de cei pe care-i descrieti) poate defini mai exact societatea in care traim ! acesta e poporul creat de statul social , acesta e norodul ”educat” cu televiziunile tabloidizate peste masura ! scoala a devenit facultativa desi avem numai cetateni cu studii superioare , cei mai multi din europa ! va sustin si impartasesc parerile ! si limbajul !

  4. Cata dreptate ai,doctore!Compatimim impreuna,sunt medic „de tara” de 24 ani,sunt perfect de acord cu absolut tot ce am citit pana acum!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s