Operaţia Rebecăi a fost un succes! I-aţi dăruit o nouă copilărie!

După cum probabil aţi aflat, am plecat la Bucureşti. Nu m-am dus acolo ca să frec menta sau să mă minunez de capitala noastră. Cică europeană. Nimic din toate astea. Am venit pentru a mă asigura că operaţia Rebecăi se încheie cu succes. Am venit pentru a o vedea în postoperator şi pentru a auzi de la distinşii medici care s-au ocupat de ea că totul este OK. Şi am mai venit pentru ceva. La fel de important. Pentru a cunoaşte şi a strânge mâna unor oameni care au donat pentru această operaţie. Am vrut să le mulţumesc personal.

Înainte de a trece la subiectul propriu zis, cârcotaş cum mă ştiţi, trebuie să vă mai spun una alta. În primul rând, drumul până la marea capitală este greu. Aglomeraţie şi tot felul de pseudoşoferi. Ca să nu mai spun de radarele din boschete. Băh, n-ar sta şi poliţiştii ăştia la vedere în locurile unde se întâmplă frecvent accidente. Aşa ar fi normal. Nu frate, stau ascunşi. Să te prindă că mergi tu cu 80 sau 90, ca să ajungi dracului din punctul A în punctul B în aceeaşi zi. Nu peste 3 zile. Ţară fără drumuri. Unde draq sunt autostrăzile alea pe care ni le promit toţi de ani de zile? În fine. Mi s-a acrit de toate. Nu mai pot cu vrăjeala asta cu „vom face”. În al doilea rând, traficul. De tot rahatul. Nu ai să vezi politeţe rutieră, nu ai să vezi bun simţ în circulaţie. Toţi se grăbesc. Toţi schimbă benzile fără să semnalizeze. Toţi fac ce vor. Şi, normal, gaborii în boschete. Că doar nu sunt plătiţi să prevină accidentele. Sunt plătiţi să culeagă amenzi. Pentru bugetul de stat. Să aibă unii sau alţii ce cheltui aiurea. Plm. În alt rând, mizeria. E plin de javre, cică comunitare, care se strâng în adevărate haite. Şi cum se lasă întunericul te cam caci pe tine când trebuie să mergi pe străduţele de printre blocuri. Dar e bine, nu? Suntem cetăţeni europeni şi avem capitala pe care o merităm. Ceea ce m-a dat pe spate a fost un aspect inedit. Am parcat maşina în faţa hotelului. Într-o parcare mizerabilă. Ce a văzut subsemnatul când a coborât dimineaţa să-şi ia celebrii ochelari de soare? Un şobolan! Plm de capitală europeană! Şi te mai miri că ne mai fac unii şi alţii mizerabili. Sau în alt fel pe care nu-l pot reproduce pentru a nu fi acuzat de rasism. În fine.

Să trecem la treburi cu adevărat importante. Să vă povestesc despre Rebeca şi despre modul cum au evoluat lucrurile. În primul rând vă spun că nu v-am dat veşti până acum pentru că nu am avut. A venit fetiţa în capitală, la clinica Ares. Intervenţia a fost programată pe 8 septembrie iniţial. Apoi s-a amânat pentru data de 9 septembrie. Totul bine şi frumos până aici. În data stabilită, la amiază, a început procedura. Rebeca a fost anesteziată. I s-a făcut o ecografie transesofagiană. Rezultatul ei nu a fost grozav. Defectul era prea aproape de anumite valve şi implantarea dispozitivului presupunea riscul de a fi lezate aceste structuri. A fost momentul în care echipa a decis să stopeze procedura. Erau prea multe riscuri. Au trezit fetiţa. M-au sunat. Exista o singură soluţie: cea chirugicală, pe cale clasică. Adică intervenţie pe cord deschis. Am discutat cu familia Rebecăi. A acceptat. Fetiţa a fost transferată şi internată la Spitalul Monza în Clinica de Chirurgie cardiovasculară pediatrică. A fost investigată din nou şi a fost programată pentru intervenţie pe data de 15 septembrie. Să ne înţelegem. E o procedură complexă care durează câteva ore. Se execută cu circulaţie extracorporală, adică sângele este pompat în corp cu ajutorul unui dispozitiv. Asta în timp ce inima Rebecăi este oprită. De asta nu v-am spus nimic. Pentru că am avut emoţii foarte mari. Am aşteptat cu sufletul la gură ziua de 15 septembrie şi telefonul distinsului doctor Mircea Cotul. Pot să vă anunţ acum că totul este bine. Operaţia a decurs fără complicaţii. Cel mai important lucru este acela că Rebeca are o inimă funcţională 100%. După această intervenţie capacitatea de efort e inimii ei este la fel ca a inimii oricărui copil de aceeaşi vârstă . Vă voi da la final comunicatul oficial din partea spitalului.

Rebeca a primit o nouă viaţă. O nouă speranţă. O nouă copilărie. Şi asta se datorează vouă, cei care aţi fost alături de ea în această campanie. Aţi demonstrat că nu toţi sunteţi nepăsători. Aţi demonstrat că societatea asta, cu toate defectele ei, mai are o rezervă de oameni de calitate. Voi. Aţi salvat viaţa unui copil. Nimic nu poate fi mai important. Această fetiţă, Rebeca, este un simbol. Este dovada vie că în această ţară, aflată pe fundul prăpastiei, mai pot creşte copii. Voi toţi cei care aţi fost alături de ea puteţi să fiţi fericiţi. Dacă vreodată vă va întreba cineva ce aţi făcut cu viaţa voastră puteţi răspunde că i-aţi dat un sens salvând un copil. Când vă veţi privi în oglindă, vă rog să o faceţi cu demnitate şi sinceritate. Şi să ştiţi că în fiecare zi soarele luminează chipul unui copil care trăieşte datorită vouă. Alături de voi am învins o mentalitate. Am învins un sistem care te condamnă la moarte dacă nu ai bani. Am demonstrat că valoarea unui om nu constă în banii pe care-i are, aşa cum încearcă societatea asta să ne înveţe copiii. Vă felicit pe toţi. Sunt onorat că vă cunosc. Sunt sigur că vă educaţi şi vă creşteţi copiii după principiile care vă guvernează vouă viaţa. Fericiţi sunt copiii cu aşa părinţi. Vă mulţumim. Rebeca, familia ei si umilul doctor de la ţară, care, probabil sugestiv, se intitulează Vindecătorul.

Mesajul Spitalul Monza:
„Matei Mariana Rebeca in varsta de 2 ani si 6 luni, a fost diagnosticata cu DSV (defect septal ventricular http://spitalulmonza.ro/cardiac-center/chirurgie-cardiovasculara-pediatrica/defect-septal-ventricular-dsv ) si FPO (foramen ovale patent http://spitalulmonza.ro/foramen-ovale-patent ). S-a efectuat interventie pe cord deschis in care s-a utilizat aparatul de circulatie extracorporala ( aparatul care inlocuieste si sustine functia plamanilor si a cordului pe durata interventiei). Operatia a fost efectuata astazi, 15.09.2014, decurgand fara probleme sau complicatii, durata acesteia a fost de 4 ore si 30 minute. Defectele (malformatiile cardiace congenitale) au fost inchise, inima fiind considerata vindecata, o inima cu aceeasi capacitate de efort cu cea a unui copil sanatos.

In interventie au participat mai multi medici de specialitati diferite:

• Dr. Mircea Cotul, medic primar chirurgie cardiovasculara pediatrica, sef de sectie chirurgie cardiovasculara pediatrica Spitalul Monza Bucuresti
• Dr. Antonela Muresan, medic primar, anestezie si terapie intensiva pediatrica
• Dr. Razvan Ticulesc, medic specialist cardiolog, care a efectuat ecografia transesofagiana inainte si post operator
• 1 perfuzionist
• 3 asistente medicale

Urmeaza o perioada de 2 zile in sectia de terapie intensiva, daca evolutia este buna, pacienta va fi transferata pe sectia de chirurgie cardiovasculara (salon) pentru 4 zile. Dupa externare se recomanda control cardiologic la 1, 3, 6 si 12 luni in primul an post interventie. In urmatorii ani se recomanda macat 1 control pe an.

Imagini pot sa va transmit in decursul a 2 zile.

Daca va mai pot fi de folos cu alte informatii va rog sa ma contactati.

Cu stima”

Reclame

2 thoughts on “Operaţia Rebecăi a fost un succes! I-aţi dăruit o nouă copilărie!

  1. Vezi,Doctore….la orice articol al tau care trateaza de ajutor banesc,donatie,cheta,facut bine altuia,etc…nici musca nu s-aude,daramite sa mai scrie ceva vreun comentac. Doar la articolele de opinie,se gasesc retarzii/frustratii sa ragaie prin tastatura.Parsivism romanesc, ce mai tura-vura !Dar tu stiai asta, insa speri ca „binili invinje” …(vorba unui nigger,nu te ataca :))
    Multa muie tuturor astora care tac ca mortu-n papusoi cand e vorba sa se ralieze unei bune cauze !! Cat te inteleg cand le vorbesti „murdar”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s