Campania „Cât costă inima copilului tău?” s-a încheiat cu succes!!!

Bun. Înainte de toate, aşa cum am spus şi pe pagina mea de facebook, vreau să vă anunţ că am reuşit să strâng suma necesară pentru operaţia Rebecăi. Sunt extrem de emoţionat. Scriu aceste rânduri la cald, în euforia succesului. Nu mi-am imaginat că voi reuşi să impulsionez atât de multă lume în această campanie.

După cum ştiţi, suma iniţială a fost de 10 mii de euro, adică 45.000 lei. Clinica Ares Bucureşti a făcut o reducere de 500 de euro. Suma finală a fost 42250 lei. Am pornit în această campanie cu ideea de a strânge măcar jumătate din bani. Ştiam că părinţii fetiţei sunt plecaţi în Germania la muncă şi mă gândeam că au şi ei ceva pus deoparte. Din păcate nu s-a confirmat acest fapt. Cheltuielile de zi cu zi, medicaţia copilului, spitalele, drumurile la Bucureşti şi multe altele nu le-au permis să strângă ceva. A trebuit să o luăm de la zero.

Trebuie să fiu corect şi să vă spun următoarele. Succesul acestei campanii s-a datorat în primul rând presei, ziare şi televiziune, notorietatea mea fiind un element secundar, de mică anvergură. Foarte multă lume a aflat despre această fetiţă datorită presei, căreia îi adresez mulţumiri.

Normal, eforturile presei şi ale mele ar fi fost în zadar dacă nu aţi fi existat voi. Mi-aţi demonstrat că societatea asta, aşa cum este ea, mai are o şansă. Aţi demonstrat ce înseamnă solidaritatea umană. Aţi demonstrat că suntem în stare să avem grijă de copiii noştri. Aţi demonstrat că vă pasă. Sunt mândru pentru că scriu pentru voi. Sunt onorat pentru că mă citiţi.

Am cunoscut foarte multă lume. Mi-am dat seama de încrederea pe care mi-o acordaţi. Par incoerent, dar chiar am emoţii. Să vă dau un exemplu. Unul din multe. M-au contactat pensionari. Ştiţi foarte bine cum trăiesc aceştia din pensiile mici cu care îi „răsplăteşte” statul după o viaţă de muncă. Aceşti oameni, din puţinul lor, au ajutat-o pe Rebeca. Comunitatea de români de peste hotare a fost deosebit de receptivă. La fel, cei din ţară. Sunt copleşit. Pe bune.

Ce cuvinte poţi spune unor oameni care au ales Viaţa în locul nepăsării şi indiferenţei? Sunt momente când scriitorul, medicul, omul trebuie să tacă. Aşa fac eu acum. Tac şi mă înclin în faţa voastră.

***

Menţionez că în cadrul evenimentului de duminică, 17 august, ora 18, „Suceava dansează pentru Rebeca”, veţi putea achiziţiona volumul meu Dispensarul SF. Sunt ultimele 40 de exemplare. Banii care se vor încasa îi voi face cadou Rebecăi pentru drum, pentru analizele obligatorii înainte de operaţie, pentru medicamentele din postoperator şi pentru hăinuţe. Din păcate, eu fiind în concediu, la mare ca în Jack Vindecătorul, nu voi putea fi prezent. Îi veţi putea contacta pe Bogdan Soren Popescu (The Legend) sau/şi George Sauciuc (Sagy) la faţa locului, pentru cărţi.

De asemenea, în perioada 6-9 septembrie voi fi în Bucureşti. O voi vizita pe Rebeca după operaţie şi mă voi întâlni cu toţi cei care vor să mă cunoască. Doar contactaţi-mă pe facebook sau pe adresa de mail cilsuceava@gmail.com şi stabilim un punct de întâlnire prin capitală.

Proiectul „Carte pentru medicamente” va fi reluat după data de 22 august, urmând să onorez comenzile în maxim 10 zile de la primire din cauza unor aspecte tehnice legate de tipografie.

***

Vreau să vă spun că această fetiţă, Rebeca, a devenit un simbol pentru mine. Şi pentru voi. Un simbol al solidarităţii. Un simbol al luptei împotriva nepăsării. Luptă pe care o duc de ceva vreme. Acum însă vă am pe voi alături. Nu suntem singuri! Suntem mulţi cei care am ales să nu mai trăim în mocirlă, să nu mai acceptăm nicio bătaie de joc, să nu ne lăsăm manelizaţi, să nu ne mai lăsăm prostiţi. Suntem mulţi cei care am demonstrat că putem avea grijă de cei din jurul nostru, mai puţin norocoşi ca noi. Şi asta fără să ne erijăm în conducători spirituali ai turmei. Da! Sunt un pic trist. Nicio reacţie din partea bisericii, cea care, nu-i asa?, ar trebui să-i ajute pe cei în suferinţă. Deh, probabil apa sfinţită a fost prea ieftină anul ăsta, cu atâtea ploi. În fine.

***

Campania s-a încheiat. Avem toată suma. Vă rog să nu mai faceţi viramente în conturi.

Cu un deosebit respect, al vostru Vindecător vă mulţumeste. Rebeca vă va mulţumi după operaţie. Sper să înveţe şi să zâmbească.

Lasă un comentariu